Boek
Nederlands

En ik dan?. 3

Luc Descamps (auteur)

En ik dan?. 3

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De vader van Emma (15, ik-persoon) is voor het eerst uitgenodigd voor de Boekenbeurs en daar is hij behoorlijk zenuwachtig voor. Als blijkt dat er ook nog een oude bekende naar Antwerpen komt, raakt hij al helemaal de weg kwijt. Emma begint zich af te vragen: wie is hier nu eigenlijk de puber? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
En ik dan?. 3
Auteur
Luc Descamps
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
234 p.
ISBN
9789464018158 (paperback)

Besprekingen

Het derde deel in de herkenbare en humoristische serie ‘En ik dan?*’ over de relatie tussen een puberdochter en haar vader. Na hun bewogen voorjaarsvakantie op Tenerife blijft Emma (ik-persoon) de zomer voor haar zestiende verjaardag gewoon thuis. Haar vader is namelijk voor de eerste keer uitgenodigd op de Boekenbeurs en daar is hij behoorlijk zenuwachtig voor. Wanneer blijkt dat een oude bekende, de Amerikaanse auteur Mary Evangelatos, ook een bezoek aan Antwerpen plant, raakt haar vader al helemaal de kluts kwijt. Terwijl Emma samen met haar beste vriendin Amira een zomer dicht bij huis beleeft, lijkt haar vader zichzelf aan een steeds gênantere verjongingskuur te onderwerpen. Serieus: wie is hier nu de puber? ’En ik dan?’ is in een vlotte, eigentijdse stijl en met humor geschreven. Met plattegronden van Antwerpen en Blankenberge in zwart-wit. Luc Descamps (Wilrijk, 1962) is een alom bekende Belgische schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan vijftig boeken. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Luc Descamps

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Luc Descamps (Wilrijk, 27 april 1962) is een Belgisch schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken. Hij is met name bekend door de boekenreeks De donkere getallen, gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar. Met het boek De donkere getallen III: de grot van Merlijn behaalde hij in 2007 de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook schreef hij het boek: Kristal van hoop.

Biografie

Descamps studeerde moderne talen en werkte als leraar Nederlands, Engels en Duits. In 2001 bracht hij De dodelijke pijp uit. Daarna begon hij met het schrijven van de succesreeks De donkere getallen, waarvan begin 2020 het 8ste deel verscheen. Voor deze reeks is er interesse uit Amerika om hiervan een tv-reeks te maken. In het totaal schreef hij 54 boeken, waaronder acht gidsen. De boeken die hij schrijft zijn onder te verde…Lees verder op Wikipedia