Boek
Nederlands

De vrachtwagenchauffeur

Liesbet Slegers (auteur), Liesbet Slegers (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat doet een vrachtwagenchauffeur? Lees wat hij allemaal meemaakt als hij goederen moet bezorgen in de supermarkt. Tussendoor ontmoet hij Marieke, die hetzelfde werk doet. Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Beroepen, Vrachtwagens
Titel
De vrachtwagenchauffeur
Auteur
Liesbet Slegers
Illustrator
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis Uitgeverij, © 2018
[27] p. : ill.
ISBN
9789044830811 (hardback)

Besprekingen

Groot informatief prentenboek over het werk van een vrachtwagenchauffeur. Heel veel spullen die we in huis hebben, zijn ooit in een vrachtauto door een chauffeur vervoerd. Eerst wordt iets verteld over zijn kleding, de vrachtauto en de voorbereiding van de rit. Daarna volgen we de chauffeur tijdens zijn rit als hij zijn lading ophaalt en bezorgt bij een supermarkt. We maken ook kennis met Marieke, die hetzelfde beroep uitoefent. De vrij uitgebreide, beschrijvende tekst - op het niveau van jonge kinderen - is op de linkerpagina afgedrukt. Er is een vrij grote vette letter zonder schreef gebruikt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie, soms met een benaming, in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie van vooral de chauffeur aan het werk aan de rechterzijde. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleuren…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia