Boek
Nederlands

De kaasmaker

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De kaasmaker
×
De kaasmaker De kaasmaker
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De kaasmaker vertelt over het maken van kaas en alle spullen en machines die nodig zijn. Prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Kaas, Beroepen
Titel
De kaasmaker / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044831627 (hardback)

Besprekingen

Royaal informatief prentenboek over het verwerkingsproces van koeienmelk tot kaas; de kaasmaker is regelmatig aan het woord. Paginavullende illustraties op de rechterbladzijden geven, tezamen met kleinere prenten en tekstregels op de linkerpagina's, een eerste indruk van de benodigde ingrediënten, kleding en hulpmiddelen. Dat stremsel afkomstig is uit de maag van een nog zogend kalf wordt niet vermeld. Jammer in het geheel is een zin zoals: 'Een gezonde, blije koe geeft lekkere melk!' De enkelvoudige en samengestelde zinnen zijn weergegeven in een duidelijk, schreefloos lettertype. Gemoedelijke schrijfstijl; de lezer wordt rechtstreeks aangesproken. Er is gewerkt met afsnijdingen, overlappingen en grote kleurvlakken waarin de schilderstreek subtiel waarneembaar is. Sfeervolle details zoals bloemen op een trui verhogen de betrokkenheid; de dikke zwarte contourlijnen vergroten de herkenbaarheid. Jammer is de sluikreclame van fotorealistische etiketten van Beemsterkaas in de prenten. Bru…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia