Boek
Nederlands

De dokter en de verpleegkundige

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De dokter en de verpleegkundige
×
De dokter en de verpleegkundige De dokter en de verpleegkundige

De dokter en de verpleegkundige

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bas gaat naar de dokter, die hem onderzoekt. Wat doet een dokter allemaal? Lees ook wat de taken zijn van een verpleegkundige in het ziekenhuis. Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
De dokter
De verpleegkundige (herwerkte versie ; Ook verschenen onder de titel De verpleegster)
Onderwerp
Dokters, Verpleging
Titel
De dokter en de verpleegkundige
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[64] p. : ill.
ISBN
9789044843415 (hardback)

Besprekingen

Vrij groot, bijna vierkant informatief prentenboek met een bundeling van 'De dokter' en 'De verpleegkundige'*. Bij het verhaal over de dokter is, na een inleiding over wat een dokter is en wat zij doet, Bas de eerste patiënt. Daarna volgen onder meer een moeder met haar baby en een spoedgeval. Tot slot is er een overzicht van ‘soorten’ dokters. In het verhaal over de verpleegkundige wordt onder meer aandacht besteed aan de functie, speciale kleding, benodigdheden zoals thermometers en injectiespuiten, verschillende diensten en taken in een ziekenhuis en de relatie tussen verpleging en arts. Op de twee laatste bladzijden is kort aandacht voor verschillende specialisaties. De beschrijvende tekst – geschreven op het niveau van jonge kinderen met af en toe wat dialoog – is op de linkerpagina afgedrukt. Rechts staat een paginagrote illustratie, dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. De gestileerde tekeningen vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia