Boek
Nederlands

De boswachter

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De boswachter
×
De boswachter De boswachter
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De boswachter weet alles over de planten en dieren in haar bos. Ze beschermt de natuur, ruimt afval op en nog veel meer. Prentenboek met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren over het werk van een boswachter. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Boswachters, Beroepen
Titel
De boswachter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044839418 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant informatief prentenboek uit een serie over beroepen. Liesbet Slegers neemt je mee naar het bos. Eerst vertelt ze over de werkkleding van de boswachter en dan over de werkzaamheden die de boswachter doet. De boswachter loopt een route door het bos, zodat ze kan zien of er dikke takken, of zelfs bomen, over het wandelpad zijn gewaaid. De boswachter vraagt de boswerkers om de bomen en hele grote takken weg te halen, zelf ruimt ze de kleinere takken op. Soms moeten er bomen in het bos worden gekapt, om andere boomsoorten meer ruimte te geven. De boswachter merkt deze bomen met een speciale bijl en een stempel. Zo weten de boswerkers welke bomen ze moeten kappen. De boswachter let ook op de dieren die in het bos wonen. Soms schrijft ze een proces-verbaal als er afval in het bos is gedumpt. En regelmatig gaat ze met een groep mensen op pad, dan vertelt ze over haar werk en over de bomen in het bos en de dieren die er leven. De kleurrijke, overzichtelijke illustraties met veel…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia