Dvd
Engels

The nutcracker and the four realms

Lasse Hallström (regisseur), Joe Johnston (regisseur), Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (componist)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Clara (14) komt op kerstavond terecht in een magische wereld. Samen met soldaat Philip strijdt ze tegen een leger muizen en moet de vrede herstellen in de vier koninkrijken, waar de Suikerspinfee en Moeder Ginger om de macht strijden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
The nutcracker and the four realms
Regisseur
Lasse Hallström Joe Johnston
Componist
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski 1840-1893
Acteur
Foy Mackenzie
Auteur
Keira Knightley 1985- Helen Mirren Morgan Freeman
Taal
Engels
Parallelle titel
Casse-noisette et les quatre royaumes
Uitgever
Disney, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels Ondertiteling: Frans, Engels voor slechthorenden, Nederlands, Arabisch
EAN
8717418533274

Besprekingen

Avontuurlijke Disney-kerstfilm van Lasse Hallström (The hundred foot journey; Hachiko) en Joe Johnston met in de hoofdrol Mackenzie Foy (Wish you well; Interstellar). In Londen, rond 1900, viert de 14-jarige Clara samen met haar vader, zus en broertje kerstmis. Haar onlangs overleden moeder heeft de kerstcadeaus zelf uitgezocht. Clara krijgt een doosje in de vorm van een ei, maar er is geen sleutel bij. Op het feest van haar peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman) volgt ze een gouden draad en komt zo terecht in een magische wereld. Samen met soldaat-notenkraker Philip Hoffman (Jayden Fowora-Knight) gaat ze op zoek naar de sleutel. Ze strijdt tegen een leger muizen en moet de vrede herstellen in de vier koninkrijken, waar de Suikerspinfee (Keira Knightley) en Moeder Ginger (Helen Mirren) om de macht strijden. De muziek is van Tsjaikovski, aangevuld met nieuwe liedjes. De recensenten geven 3 sterren. Sabeth Snijders (NRC 1-1-'18): '(...) De decors en kostuums zijn prachtig, maar het geh…Lees verder

Over Lasse Hallström

CC BY 2.0 - Foto van/door

Lars Sven (Lasse) Hallström (Stockholm, 2 juni 1946) is een Zweeds regisseur.

Hallström werd geboren in Stockholm. Zijn vader was een tandarts en zijn moeder was de Zweedse schrijfster Karin Lyberg. Zijn grootvader langs moeders zijde was Ernst Lyberg, de Zweedse minister van Financiën in het eerste kabinet van premier Carl Gustaf Ekman.

Hallström leerde zijn vak door het regisseren van muziekclips. Zo maakte hij onder meer de meeste video's voor de bekende Zweedse popmuziekgroep ABBA.

Sinds zijn internationale doorbraak met de film Mijn leven als hond (1985) werkt Hallström in de Verenigde Staten. Zijn eerste Amerikaanse succes was de film What's Eating Gilbert Grape (1993). De films The Cider House Rules (1999) en Chocolat (2000) werden allebei genomineerd voor een Oscar voor Beste Film. In 2012 maakt hij voor het eerst sinds de jaren 80 weer een film in Zweden: Hypnotisören. Een thriller gebaseerd op het gelijknamige boek v…Lees verder op Wikipedia