Boek
Engels

Lara Gasparotto : rivages

Lara Gasparotto (fotograaf), Peter Verhelst (auteur), Michel Poivert (auteur)
Overzicht van het werk van de Belgische fotografe (1989).
Onderwerp
Gasparotto, Lara
Titel
Lara Gasparotto : rivages
Fotograaf
Lara Gasparotto
Auteur
Peter Verhelst 1962- Michel Poivert
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
[143] p. : ill.
Aantekening
Inleidende tekst in het Frans en het Engels, gedicht in het Nederlands met vertaling in het Engels
ISBN
9789401415866 (hardback)

Besprekingen

Fotoboek met werk van de jonge Belgische fotografe Lara Gasparotto (Luik, 1989). Hoofdbestanddeel zijn de bijzondere foto's van zeer divers karakter (vaak poëtisch, soms ook intiem of juist rauw en confronterend) met wisselende belichting, korrel en scherpte, in kleur (64) en zwart-wit (42), meestal één foto per pagina (vaak met wit kader) en enkele paginavullende, ook over twee pagina’s, zonder bijschriften. De losse beelden zijn gemaakt als illustratie van haar leven en dat van haar vrienden, ook tijdens buitenlandse reizen, regelmatig ook in of bij water, in een spontane manier van werken; elk beeld de beschouwer uitnodigend tot het bedenken van de achterliggende verhalen. Met een korte begeleidende tekst in het Frans met een analyse van het werk door professor Moderne Kunst en Fotografie aan de Sorbonne in Parijs en een lang gedicht aan de hand van de beelden in het Nederlands, beide voorzien van een Engelse vertaling. In 2012 verscheen ook het boek 'Sleepwalk' met werk van Gaspar…Lees verder

Over Lara Gasparotto

Lara Gasparotto (Comblain-au-Pont, Luik, 1989) is een Belgisch fotograaf.

Ze studeerde fotografie in haar geboortestad aan École supérieure des Arts Saint-Luc de Liège. Ze woont en werkt in Brussel. Gasparotto wordt vertegenwoordigd door de Antwerpse galerie Stieglitz 19.

Stijl en werk

Lara Gasparotto documenteert op een spontane manier plekken waar ze komt, haar vrienden en haar reizen. Ze wisselt zwart-wit beelden af met kleurrijke foto's.

View Photography Magazine bestempelde Gasparotto in 2009 als een van de 'Emerging Talents'. Dat zelfde jaar toonde ze haar werk op de vierde Biennale de Photographie en Condroz in de groepstentoonstelling Sweet Sixteen.

Op de achtste editie van Biennale internationale de la Photographie et des Arts visuels de Liège (BIP2012), in 2012, stelde ze solo tentoon.

Lara Gasparotto was een van de twaalf artiesten die werd geportretteerd in het Canvas-programma Lees verder op Wikipedia