Als Erik voor het eerst in 15 jaar zijn (identieke) tweelingbroer Adam en diens vrouw Ingrid opzoekt, ontstaat ruzie waarbij Adam overlijdt. Ingrid en Erik besluiten dat Erik Adams plaats inneemt, maar Erik verschilt qua karakter nogal veel van Adam.
Onderwerp
Tweelingen, Broers, Surfen
Taal
Noors
Uitgever
Lumière, © 2021
2 dvd-video's
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Noors gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003483093

Besprekingen

Noorse misdaadserie (2019, 8 afleveringen) bedacht door Kristoffer Metcalfe. Met Rebekka Nystabakk (Out of nature), Kristofer Hivju (Turist, After earth) en Mathilde Holtedahl Cuhra. De identieke tweeling Erik en Adam verschilt enorm van elkaar: Erik is een surfer en een klaploper, Adam een succesvolle zakenman en een goede echtgenoot en vader. Als Erik voor het eerst in 15 jaar op bezoek is bij Adam en zijn vrouw Ingrid, ontstaat een ruzie die uit de hand loopt, waarbij, door toedoen van Ingrid, Adam overlijdt. Ingrid en Erik besluiten het gebeuren te verdoezelen door Erik de plaats van Adam in te laten nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Beoordeling IMDb: 7.2. Omar Larabi (de Lagarde 4-7-’21): ‘typische Noorse zwarte humor (…) Kristofer Hivju speelt een geestige dubbelrol in drama met hilarische premisse (…) een weinig originele maar zeer treffende invalshoek voor een misdaaddrama’ (4 sterren).

Over Kristofer Hivju

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Patrik Nygren

Kristofer Hivju (Oslo, 7 december 1978) is een Noors acteur, producent en schrijver.

Biografie

Hivju werd geboren in Oslo, Noorwegen als zoon van de Noorse acteur Erik Hivju. Hij studeerde in 2004 af van de Russian Academy of Theatre Arts in Aarhus, Denemarken.

Carrière

Hivju speelde in de horrorfilm The Thing. In 2012 had hij een kleine rol in After Earth van M. Night Shyamalan. Hivju is bij het grote publiek vooral bekend als Tormund Giantsbane uit de HBO-serie Game of Thrones.

Lees verder op Wikipedia