Boek
Nederlands

Van mij voor jou

Kristien Dieltiens (auteur), Heleen Brulot (illustrator)
Dit herkenbare samenleesboek op AVI M3 en M4 is speciaal voor beginnende lezers. Je leest het verhaal over de vrienden Moon en Daan samen. De één leest de eenvoudige tekst op AVI M3 voor, de ander leest de iets moeilijkere tekst op AVI M4 voor. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.

Moon en Daan zijn vrienden.

Ze hebben een hut in een boom.
Onderwerp
Gezin, Broers en zussen
Leesniveau
AVI 2, AVI M4, AVI M3, AVI 4
Titel
Van mij voor jou
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Heleen Brulot
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048739479 (hardback)

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties