Boek
Nederlands

Geen feest voor Giel

Kristien Dieltiens (auteur), Els Vermeltfoort (illustrator)
Giel is jarig. Hij wordt zeven jaar. Maar Giel kan geen feestje geven. Hij is ziek. Hij heeft allemaal vlekjes. Wat nu? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Geen feest voor Giel
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Els Vermeltfoort
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaves
27 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048721122 (hardback)

Besprekingen

Giel wordt zeven jaar. Maar hij kan geen feestje geven. Hij is namelijk ziek. Hij heeft allemaal vlekjes. Maar papa heeft een plan en mama zorgt voor iets heel leuks. Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie voor kinderen die een gemiddelde leesontwikkeling doormaken. Sluit aan bij Kern 11* van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen voor kinderen zo’n 30 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-E3. De woorden zijn grotendeels eenlettergrepig, de meeste interpunctie is aanwezig, ook hoofdletters. De tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Zachtgekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties