Dvd
Engels
Een jong stel met twee kinderen worstelt om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin.
Titel
Sorry we missed you
Regisseur
Ken Loach
Acteur
Kris Hitchen Debbie Honeywood
Scenarist
Paul Laverty
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
97 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083154321
mooov

Besprekingen

Brits sociaal-realistisch drama (2019) waarin Ken Loach (I, Daniel Blake) zich keert tegen flexibilisering van de arbeidsmarkt. Met Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone en Katie Proctor. Een jong stel met twee kinderen worstelt om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin. Beoordeling IMDb: 7,7. Ronald Rovers (Trouw 14-11-’19): ‘snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders ondertussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan (…) zou verplichte kost moeten zijn voor alle leden van de Tweede Kamer’ (4 sterren). Maarten Moll (Parool 13-11-’19): ‘Toch zit er licht en lucht in Sorry we missed you, en humor (…) Debbie Honeywood schittert als A…Lees verder

Over Ken Loach

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Kenneth (Ken) Loach (Nuneaton, 17 juni 1936) is een Brits filmregisseur, bekend door zijn sociaal realistische stijl en socialistische thema's. Hij heeft ook veel televisiefilms gemaakt.

Biografie

Hij studeerde recht aan de Universiteit van Oxford. Hij begon als acteur in het theater, maar begon docudrama's te regisseren voor tv in het begin van de jaren 60, meer bepaald het sociaal invloedrijke Cathy Come Home (1966). In de late jaren 60 schakelde hij over naar films, en maakte Kes, het verhaal van een jongen in moeilijkheden en zijn torenvalk, gebaseerd op de roman A Kestrel for a Knave door Barry Hines.

De jaren '70 en '80 waren minder succesrijk, zijn films leden onder slechte distributie, gebrek aan interesse en politieke censuur. De film The Save the Children Fund Film (1971) werd gemaakt in opdracht van het Save the Children Fund, maar ze waren er zo ontevreden mee, dat ze het negatief wil…Lees verder op Wikipedia