Boek
Nederlands

Het verhaal van Mozes

Kathleen Amant (auteur)
+1
Het verhaal van Mozes
×
Het verhaal van Mozes Het verhaal van Mozes

Het verhaal van Mozes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
In Egypte maakt de farao zich zorgen dat de joden de baas worden in zijn land. Daarom moeten alle jongensbaby's in de rivier worden gegooid. Zal hetzelfde gebeuren met Mozes, die net is geboren? Hervertelling van het bijbelverhaal met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Mozes (profeet)
Titel
Het verhaal van Mozes
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789462913547 (hardback)

Besprekingen

Bijbels prentenboek in staand formaat waarin het verhaal van Mozes deels wordt naverteld. Aan bod komt namelijk alleen de geboorte van Mozes tot het moment dat hij door de Egyptische prinses uit het water wordt gehaald en aan Myriam wordt teruggegeven om voor hem te zorgen. Het oorspronkelijke Bijbelverhaal uit het boek Exodus wordt hier gevolgd. Het bekende verhaal wordt voor jonge kinderen in eenvoudige zinnen en begrijpelijke woorden naverteld. De tekst van enkele zinnen per dubbele bladzijde is gedrukt in een groot schreefloos lettertype. Centraal staan echter de heel herkenbare mooie kleurrijke tekeningen die telkens een dubbele pagina vullen. Alle figuren en voorwerpen zijn zwartomlijnd en de expressies op de gezichten zijn eenvoudig. De kleuren zijn voornamelijk primair en daardoor heel pakkend. Ze zullen de doelgroep zeker aanspreken. Maakt deel uit van de serie 'Bijbelverhalen aan kleuters verteld'; in 2017 verscheen het deel 'Het verhaal van David & Goliath'*. Aantrekkelijk …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia