Boek
Nederlands

Anna op de boerderij

Kathleen Amant (auteur)

Anna op de boerderij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna en haar vriendje Leon gaan naar de boerderij van boer Karel om naar de dieren te kijken. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Anna op de boerderij
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789044817157 (hardback)

Besprekingen

Deeltje uit de uitgebreide didactische reeks voor peuters over het meisje Anna, dat de wereld verkent. Samen met haar vriendje Leon wordt ze door mama naar de boerderij van boer Karel gebracht om kennis te maken met de dieren. Nadat ze gezellig met Karel hebben mogen meerijden op de tractor, zien ze de hond, poezen, kippen, konijnen, koeien, varkens, schapen en het paard. Ze drinken melk van de handmatig gemolken koe en voordat mama hen weer ophaalt mogen ze nog een ritje maken op de rug van het paard. Een vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken en stevige, geplastificeerde bladzijden. Op de linkerpagina staat de tekst in duidelijke zwarte, schreefloze letters. Het taalgebruik is gericht op peuters. De rechterpagina bevat een paginagrote eenvoudige illustratie in heldere, voornamelijk primaire kleuren, met duidelijke zwarte contourlijnen. De tekeningen hebben weinig perspectief en alle figuren zijn wat stijf getekend en hebben onnozele uitdrukkingen. Het boekje, dat voornamel…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia