Boek
Nederlands

Anna en haar lieve familie

Ook verschenen als Mijn lieve familie

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en haar lieve familie
×
Anna en haar lieve familie Anna en haar lieve familie

Anna en haar lieve familie

Ook verschenen als Mijn lieve familie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is feest: de familie van Anna komt op bezoek en mama heeft een grote taart gebakken. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Familie, Feesten
Titel
Anna en haar lieve familie
Ook verschenen als
Mijn lieve familie
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[25] p. : ill.
ISBN
9789044823820 (hardback)

Besprekingen

Het is feest: Anna’s familie komt op bezoek en mama heeft een grote taart gebakken. Vierkant prentenboek met twaalf paginavullend illustraties en gemiddeld vijf regels bijpassende, in losse fantasieletter geschreven tekst. Overzichtelijke indeling: links staan de blokjes begrijpelijke tekst (gemiddeld zes woorden per regel) in een duidelijk zwart lettertype tegen een witte achtergrond, rechts de zwartomlijnde sobere illustraties, waarvan de vlakken zijn uitgewerkt in warme tinten tegen een effen gekleurde achtergrond. Geen afleiding door overbodige details of perspectief. Stevig kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en zwaar papier over Anna, over wie al vele uitgaven zijn verschenen, zowel voor peuters als kleuters. Vrolijke en kleurrijke illustratie van de familie op het omslag. Een toegankelijk en gezellig familieverhaal, afgestemd op peuters vanaf ca. 2 jaar, aansluitend op hun leefwereld.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties