Na dertig jaar in dienst als Top Gun-piloot wordt Pete "Maverick" Mitchell geconfronteerd met zijn verleden als hij de zoon van een overleden vriend moet trainen.
Titel
Top gun : Maverick
Regisseur
Joseph Kosinski
Acteur
Tom Cruise Jennifer Connelly Miles Teller Val Kilmer
Uniforme titel
Top gun : Maverick
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8719372015605

Besprekingen

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley "Rooster" Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick "Goose" Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris. IMDB score: 8.6/10

Over Joseph Kosinski

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Joseph (Joe) Kosinski (Milwaukee, 3 mei 1974) is een Amerikaans filmregisseur.

Biografie

Joseph Kosinski werd in 1974 in Milwaukee (Wisconsin) geboren als de zoon van Joel Kosinski en Patricia Provost. Zijn vader is een dokter van Poolse afkomst, zijn moeder is van Frans-Canadese afkomst. Hij groeide op in Marshalltown (Iowa).

In 1996 studeerde hij aan de Stanford-universiteit af in de richting werktuigkunde. Drie jaar later behaalde hij een master in architectuur aan de Columbia-universiteit.

Carrière

In 1999 richtte hij met zijn vroegere studiegenoot Dean Di Simone het bedrijf KDLAB op, een studio voor grafische vormgeving en digitale animatie. Met KDLab ontwierp hij verscheidene reclamespots, waaronder Les Jumelles (voor Nike) en Mad World (voor de videogame Gears of War).

In 2007 werden…Lees verder op Wikipedia