Boek
Nederlands

Ik ben hier!

Joke van Leeuwen (auteur)
+1
Ik ben hier!
×
Ik ben hier! Ik ben hier!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jona valt in slaap op het dak van haar vaders kantoor. Als ze wakker wordt, is het gebouw verlaten en staat er water tot aan de tweede verdieping. Jona bedenkt een plan om aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Ik ben hier! / tekst en illustraties Joke van Leeuwen
Auteur
Joke van Leeuwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
116 p. : ill.
ISBN
9789045128306 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over een meisje dat vergeten wordt als haar stad overstroomt. Jona gaat na schooltijd altijd naar haar vaders kantoor. Terwijl hij hard aan het werk is, dwaalt ze door het gebouw. Op de dertigste verdieping ontdekt ze de trap naar het dak, waar ze op een middag in slaap valt. Als ze wakker wordt en naar beneden gaat, is het gebouw compleet verlaten. En ze ziet dat er overal water is, dat wel tot voorbij de tweede verdieping komt. Alle anderen zijn al met boten geëvacueerd, alleen Jona zijn ze vergeten.. .Jona bedenkt een plan om de aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. In vriendelijke stijl en met gevoel voor taal geschreven. Met schetsachtige zwart-wit illustraties. Joke van Leeuwen (Den Haag, 1952) is o.a. auteur, dichter, vertaler en illustrator. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere prijzen, zoals de Gouden Ganzenveer, de Gouden Penseel en de Jenny Smelik-IBBY-prijs. Vanaf ca. 10 jaar

Over Joke van Leeuwen

Johanna Rutgera (Joke) van Leeuwen (Den Haag, 24 september 1952) is een Nederlands auteur voor kinderen en volwassenen, dichter, illustrator en performer. Ze woont in Antwerpen.

Biografie

Joke van Leeuwen werd geboren in Den Haag. Haar vader was theoloog en het grote gezin verhuisde regelmatig. Ze woonde onder meer in Amsterdam, Brussel, Kerkrade en Maastricht. In haar ouderlijk huis werd veel gelezen, muziek gemaakt en toneel gespeeld. Van haar tiende tot haar dertiende schreef en tekende ze een eigen huiskrant.

Van Leeuwen studeerde grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en de Hogeschool Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek. Daarna studeerde ze geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel waarover ze vertelde: "In die tijd moest zo'n studie juist ook exacte componenten hebben, dus ging het over manuren staking, waarbij je over tien uren staking niet weet of tien mannen een uur gestaak…Lees verder op Wikipedia