De vlucht uit Falaise

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De vlucht uit Falaise
×
De vlucht uit Falaise De vlucht uit Falaise
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Maddie en Will zitten gevangen in het kasteel van de sluwe baron Lassigny, die ook de prins die zij hadden willen bevrijden heeft ontvoerd. Kunnen ze ontsnappen, en hun missie voltooien door de prins veilig thuis te krijgen? Vanaf 10 jaar.
Titel
De vlucht uit Falaise
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Escape from Falaise
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
254 p.
ISBN
9789025772734 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

‘De vlucht uit Falaise’ is het zestiende deel van de populaire serie De Grijze Jager. In het vervolg op de spannende cliffhanger van het vorige deel (‘De vermiste prins’)* komt de lezer erachter hoe het verder gaat met Maddie en Will. Zij zitten gevangen in het kasteel van de machtsbeluste baron Lassigny, die ook de prins die zij hadden willen bevrijden heeft ontvoerd. Kunnen ze ontsnappen, en hun missie voltooien door de prins veilig thuis te krijgen? Als alle hoop op ontsnapping verloren lijkt, krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.'De vlucht uit Falaise' is vlot geschreven en is geschikt voor jonge lezers die van avonturenverhalen en fantasy houden. John Flanagan (1944) is een Australische jeugdauteur. Dit boek maakt deel uit van zijn populaire serie 'De Grijze Jager'. Vanaf 10 jaar.

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties