Boek
Nederlands

Nemesis

Johan Vandevelde (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Jarne (14) heeft zich aangesloten bij het verzet. Als ze horen dat kanselier Devenne het verzet wil uitroeien, komt Jarne met zijn vrienden in actie. Zal het lukken om Devenne uit te schakelen? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Dictatuur, Fascisme, Verzet
Titel
Nemesis
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
423 p.
ISBN
9789464015027 (paperback)

Besprekingen

Er is een grote revolutie gaande in België. Na de aanval op Purgatorium is het verzet sterker dan ooit. Jarne (14) en zijn vrienden zitten bij het verzet, bij de groep van Apollo. Ze worden meegesleurd in een guerrilla op de straten, die hen leidt naar kanselier Devenne, die het verzet wil uitroeien. Devenne bevindt zich in het koninklijk paleis. Zal het Jarne lukken om Devenne voor eens en voor altijd uit te schakelen? Is er eindelijk een kans op vrede? Derde en laatste deel in de Wolfsangel-trilogie, na Apollo en Purgatorium. De personages zijn levendig en worden mooi uitgediept. In de vorige delen werden de persoonlijke verhalen wel wat meer op de voorgrond geplaatst. De plot is echter verrassend en het einde is een mooie afsluiter. De schrijfstijl is vlot en de spanning wordt goed opgebouwd. Mooi laatste deel. Gemiddelde druk. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia