Dvd
Noors

The worst person in the world

Joachim Trier (regisseur), Renate Reinsve (acteur), Anders Danielsen Lie (acteur)
Titel
The worst person in the world
Regisseur
Joachim Trier
Acteur
Renate Reinsve Anders Danielsen Lie 1979- Herbert Nordrum
Taal
Noors
Uitgever
Cinéart, [2022]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
122 min.
Aantekening
Taalkeuze: Noors, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083177047

Besprekingen

Dramafilm van de Noorse regisseur Joachim Trier (1974-). Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde en het leven. Deze film is genomineerd voor 2 Oscars. IBMd-beoordeling: 7,9/10. Beoordeling FilmVandaag.nl: 5 van de 5 sterren.

Over Joachim Trier

Joachim Trier (Kopenhagen, 1974) is een Noors filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Joachim Trier werd geboren in Kopenhagen, Denemarken en groeide op in Oslo, Noorwegen. Zijn vader Jacob Trier werkte mee als geluidstechnicus aan Flåklypa Grand Prix, een stop-motion-animatiefilm, de meest succesvolle Noorse film ooit. Zijn moeder maakte kortfilms en zijn grootvader Erik Løchen was ook een Noors filmmaker. Trier was een succesvol jonge skateboarder die begon met het maken van zijn eigen skateboardvideo’s. Hij ging in 1995 naar Den Europæiske Filmhøjskole (Europese filmhogeschool) in Ebeltoft en vervolgens naar de National Film and Television School in Beaconsfield, Buckinghamshire.

Triers debuutfilm Reprise uit 2006 werd positief onthaald, won de Noorse Amandaprisen, zowel voor regie als voor scenario en behaalde prijzen op de internationale filmfestivals van Toronto, Istanbul, Rot…Lees verder op Wikipedia