Boek
Nederlands

The secrets of Dumbledore : het complete filmscenario

J.K. Rowling (auteur), Steve Kloves (auteur), David Yates (inleider)

The secrets of Dumbledore : het complete filmscenario

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als Grindelwald zich voorbereidt om de macht te grijpen in de Tovenaarswereld, stuurt Perkamentus magiezoöloog Scamander met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel op een belangrijke missie. Filmscenario met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Fabeldieren, Magie
Titel
The secrets of Dumbledore : het complete filmscenario / scenario door J.K. Rowling en Steve Kloves ; gebaseerd op een scenario van J.K. Rowling ; woord vooraf David Yates
Auteur
J.K. Rowling Steve Kloves
Inleider
David Yates
Vertaler
Elbert Besaris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secrets of Dumbledore : the original screenplay
Parallelle titel
De geheimen van Perkamentus
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2022
277 p. : ill.
ISBN
9789463361552 (hardback)

Besprekingen

Het complete scenario van de film ‘The Secrets of Dumbledore', die zich afspeelt in het welbekende Harry Potter-universum. Professor Perkamentus weet dat de duistere tovenaar Grindelwald zich voorbereidt op een machtsgreep in de Tovenaarswereld. Hij vraagt magiezoöloog Newt Scamander voor een missie met een team van onverschrokken tovenaars, heksen en de dappere Dreuzelbakker Kowalski. Zij treffen onderweg oude en nieuwe Fabeldieren en gaan de strijd aan met Grindelwalds groeiende groep volgelingen. Hoe lang kan Perkamentus zich afzijdig houden...?’The Secrets of Dumbledore’ bestaat enerzijds uit dialogen en anderzijds uit regieaanwijzingen en beschrijvingen van filmshots. Het boek bevat oorspronkelijke zwart-witschetsen voor het filmconcept, locatieshots, kostuums en persoonlijke bijdragen van acteurs en crew. Voor alle Potterheads vanaf ca. 12 jaar

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia