Boek
Nederlands

Dikkie dik rammelboekje

Jet Boeke (auteur)

Dikkie dik rammelboekje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zacht, stoffen babyboekje in de vorm van de kop van Dikkie Dik, met binnenin nog andere kleurrijke afbeeldingen van een kikker, hond, varken en uil. In het omslag is een rammeltje verwerkt. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dikkie dik rammelboekje
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[10] p. : ill.
ISBN
9789025761134

Besprekingen

Heerlijk zacht stoffen babyboekje in de vorm van de poezenkop van de bekende oranje kat Dikkie Dik. Ogen, neus en bekje zijn erop geborduurd. Een klittenbandje houdt de zacht gevulde pagina’s bij elkaar. Baby’s kunnen het goed vastpakken en ermee rommelen en rammelen: de kop van Dikkie Dik bevat een elementje dat een zacht rammeltje geeft. Alle rechterpagina’s vormen een dierenkop: een kikker, hond, varken en uil. De linkerpagina’s hebben een kleurig, relevant patroon, zoals visjes tegen blauw-witte golvende strepen bij de kikker, en gele sterren en een maantje tegen een zwarte achtergrond bij de uil. Baby’s zullen geboeid zijn door de contrasterende patronen die de aandacht vasthouden. Mooi uitgevoerd, leuk en goed bruikbaar boekje van goede kwaliteit. Al geschikt voor baby's vanaf ca. 3 maanden.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia