Boek
Nederlands

Dikkie Dik gaat in bad

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik gaat in bad
×
Dikkie Dik gaat in bad Dikkie Dik gaat in bad

Dikkie Dik gaat in bad

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De oranje kater Dikkie Dik gaat in de regen naar buiten. Hij stampt in de plassen en rolt door de modder. Daarna gaat hij in bad. Klein, vierkant, plastic prentenboekje met eenvoudige, zwartomlijnde illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Bad, Hygiëne
Titel
Dikkie Dik gaat in bad
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2015
[10] p. : ill. + waterspuiters
ISBN
9789025746148

Besprekingen

De oranje kater Dikkie Dik (bekend van Sesamstraat) gaat in de regen buitenspelen. Hij stampt in de plassen en rolt door de modder. Eenmaal weer binnen gaat hij in bad. Klein, vierkant, plastic prentenboekje met twee afgeronde hoeken, verschenen onder de noemer 'Een Gottmer-spetterboekje'. De plastic pagina's van dit babyboekje zijn gevuld met een laagje schuimrubber en mogen nat worden. De paginagrote, eenvoudige, zwartomlijnde illustraties zijn goed herkenbaar. Op elke illustratie neemt Dikkie Dik een prominente plaats in. De tekst bestaat uit acht korte regels - een regel per pagina - en is op rijm (aaaa). Vrolijk badboekje voor baby's vanaf ca. 6 maanden.

Dikkie Dik gaat in bad

Dit superzachte badboekje van Dikkie Dik is echt een aanrader. Het is het zachtste plastic badboekje dat ik ooit zag. Sommige badboekjes hebben een lasnaad die enigszins stijf is, soms wat snijdend, maar dit boekje is perfect. Typisch in de mooie kleuren van de gekende Dikkie-Dik-uitgaven en met acht korte, rijmende zinnetjes. Het 'verhaaltje' past ook goed bij het soort boekjes: Dikkie Dik loopt naar buiten in de regen, maakt zich helemaal vies en gaat dan lekker in bad. Er hoort een heel klein Dikkie-Dik-washandje bij voor babyhandjes of voor de poppenkast. Een ideaal cadeautje!


Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia