Boek
Nederlands

Dikkie Dik Babyboekje

Jet Boeke (auteur)
+1
Dikkie Dik Babyboekje
×
Dikkie Dik Babyboekje Dikkie Dik Babyboekje

Dikkie Dik Babyboekje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Vierkant, zacht, stoffen babyboekje over Dikkie Dik, met binnenin kleurrijke afbeeldingen van een bloem en een bij, een kip en een schaap. Met op de laatste pagina een spiegeltje. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dikkie Dik Babyboekje
Auteur
Jet Boeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2018
[8] p. : ill.
ISBN
9789025768829

Besprekingen

Vierkant stoffen boekje met de bekende rode kater Dikkie Dik in de hoofdrol. Het omslag is van zachte, lichtblauwe stof waarop aan de voorkant Dikkie Dik is geappliqueerd met een kuikentje op zijn kop. De drie spreads zijn paginavullend geïllustreerd in felle kleuren binnen zwarte belijning. De eenvoudige tekst op rijm, gedrukt in grote, zwarte, schreefloze letters, loopt door tot op de achterkant: ‘een bloem en een bij; de kip legt een ei; een schaap in de wei; en kijk… dit ben jij!’. Aan de achterzijde bevindt zich een spiegeltje. Niks nieuws in babyboekjesland, maar zeker geschikt voor grijpgrage babyhandjes. Vanaf ca. 3 maanden.

Dikkie Dik babyboekje

Dikkie Dik ontmoet enkele dierenvriendjes in dit knuffelzachte babyboekje. Het is geschikt voor de allerkleinste boekenfans. Zo kunnen ze meteen kennismaken met een vaste waarde onder de kinderboekenpersonages: Dikkie Dik. In 2018 mocht deze populaire poes al veertig kaarsjes uitblazen! Jet Boeke tekent de prentenboeken van Dikkie Dik steeds met heldere, felle kleuren en figuren die duidelijk afgelijnd zijn. De buitenkant van dit boekje is streelzacht, werkelijk heerlijk om aan te raken. De pagina’s binnenin zijn dat niet en dat is goed. De Illustraties staan telkens op een effen achtergrond: wit, groen of blauw. Op de achterzijde is er een spiegeltje aangebracht. Een goede zet want daar houden baby’s van. De korte tekst staat op rijm. Leuk gedaan!Een kleine opmerking over de zwarte lijntjes op het lijfje van het kuiken: het zijn er zo veel dat het wel lijkt of het diertje een soort van ‘kuiken-windpokken’ heeft. Hier hadden minder lijntjes een mooier resultaat g…Lees verder

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia