Boek
Nederlands

Een nieuw tandje!

Jan Maillard (auteur), Walter Baele (medewerker), Peter Kustermans (medewerker)
+1
Een nieuw tandje!
×
Een nieuw tandje! Een nieuw tandje!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Pantuf heeft kiespijn en niets helpt. De tandarts ziet meteen wat er aan de hand is en stuurt Pantuf weer naar huis. De volgende dag heeft Pantuf een verrassing voor Bumba en zijn vriendjes. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tanden
Titel
Een nieuw tandje!
Auteur
Jan Maillard
Medewerker
Walter Baele Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2012
[14] p. : ill.
ISBN
9789059167766 (hardback)

Besprekingen

Bumba en zijn vriendjes zijn op het strand en hebben veel plezier. Behalve Pantuf, want hij heeft kiespijn. Heeft Pantuf misschien te veel ijsjes gegeten? Als ze thuis zijn, is de pijn nog niet weg. Bumba zegt dat hij wat meer groente moet eten, en daarna zijn tanden moet poetsen. Maar als dat niet helpt, zit er niets anders op: Pantuf moet naar de tandarts. Die heeft heel snel door wat er aan de hand is en stuurt Pantuf naar huis. De volgende dag heeft Pantuf een verrassing. Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek uit de serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. Per spread zijn er twee flapjes waarachter een plaatje verstopt zit. Hiernaar wordt in de tekst verwezen, wat de peuter aanmoedigt om te zoeken. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd. De tekst op rijm is nogal oubollig en voorspelbaar en loopt niet altijd even soepel, maar peuters zullen …Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties