Boek
Nederlands

De helpers van de Sint

Jan Maillard (concept)

De helpers van de Sint

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als het paard van Sinterklaas ziek wordt, vraagt Sint hulp aan Bumba. Bumba en zijn vriendjes helpen graag met het bezorgen van cadeautjes. Want natuurlijk kunnen circusdieren ook heel goed het dak op klimmen! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
De helpers van de Sint
Concept
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789462774339 (hardback)

Besprekingen

Als het paard van Sinterklaas ziek wordt, mogen clowntje Bumba en zijn vriendjes helpen om het speelgoed bij de kinderen te bezorgen. Allemaal nemen ze een zak met speelgoed en gaan de daken op om dit samen met Piet te doen (geen Zwarte Piet maar een Piet met een lichte huidskleur in traditionele pietenkleren). Als het paard weer beter is spelen ze samen in het circus en blijkt ook het paard kunstjes te kunnen. Stevig vierkant groot formaat hardkartonnen prentenboek dat tegen een stootje kan. Het is een deel van een serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie en uitgebreide merchandising. De vrolijke felgekleurde illustraties zijn op peuters gericht, in primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd zonder details. De korte tekst staat grote duidelijke letters in de twee-paginagrote illustraties. In de Sinterklaastijd een leuk voorleesboek voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje (2001) en Aliceke (2005). Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in productie bracht.

Voor televisie bedacht hij eerder al De grote boze wolf show, die te zien was op Ketnet.

De grote boze wolf show en Bumba werden allebei bekroond met de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor beste jeugdprogramma én laureaat van de Kinderkast-televisieprijzen in Nederland en de Prix de jeunesse in Frankrijk.

Meer bekende poppen van zijn hand komen voor in De (v)liegende doos (van Bart Peeters),…Lees verder op Wikipedia