Boek
Nederlands

Bumba in de Far West

Jan Maillard (auteur)

Bumba in de Far West

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Bumba en zijn vriendjes een tochtje in een luchtballon maken, verdwalen ze. Ze landen in het Wilde Westen en gaan op zoek naar iemand die hun luchtballon kan repareren. Ze ontmoeten er een cowboy en indianen. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Clowns, Wilde Westen
Titel
Bumba in de Far West
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789462774889 (hardback)

Besprekingen

Clowntje Bumba en zijn vriendjes maken een tochtje met een luchtballon. Ze zijn verdwaald en landen tot hun grote verrassing in het Wilde Westen. Hun luchtballon is helaas kapot. Gelukkig vinden ze cowboy Tommie, die hen wel willen helpen. Dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en gladde pagina's. Op de kleurrijke computeranimaties met zwartomlijnde figuren en voorwerpen is veel te zien, maar ze ogen ook erg druk. Op elke bladzijde is een vrij kwetsbaar, dunkartonnen flapje aanwezig, waarachter een figuur of voorwerp verstopt is. Bumba en zijn vriendjes kennen veel peuters van televisie, theater en vele commerciële producten. De tekst, veelal spreektaal, bestaat uit zo'n vier regels per spread. Het taalgebruik is soms wat geforceerd. Jammer dat van het Wilde Westen een ietwat stereotiep beeld wordt gegeven. Voor fans van Bumba vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje (2001) en Aliceke (2005). Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in productie bracht.

Voor televisie bedacht hij eerder al De grote boze wolf show, die te zien was op Ketnet.

De grote boze wolf show en Bumba werden allebei bekroond met de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor beste jeugdprogramma én laureaat van de Kinderkast-televisieprijzen in Nederland en de Prix de jeunesse in Frankrijk.

Meer bekende poppen van zijn hand komen voor in De (v)liegende doos (van Bart Peeters),…Lees verder op Wikipedia