Boek
Nederlands

Bumba in Azië

Jan Maillard (auteur)

Bumba in Azië

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba gaat naar China, waar hij met een meisje gaat vliegeren en verstoppertje spelen. Hij ziet pandaberen en eet rijst met stokjes. Tot slot koopt hij een mooie kimono. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Azië, Clowns
Titel
Bumba in Azië
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789462774872 (hardback)

Besprekingen

Bumba, de clown, gaat op reis naar Azië, en wel naar China. Samen met een meisje dat hij daar leert kennen, gaat hij vliegeren en verstoppertje spelen. Tot slot koopt hij meen mooie kimono, een traditioneel kledingstuk in onder meer China. Dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en gladde pagina's. Op de kleurrijke computeranimaties met zwartomlijnde figuren en voorwerpen is veel te zien, maar ze ogen ook erg druk. Op elke bladzijde is een stevig dunkartonnen flapje aanwezig, waarachter een figuur of voorwerp verstopt is. De flapjes zijn vrij kwetsbaar in gebruik. Bumba en zijn vriendjes kennen veel peuters van televisie, theater en de vele commerciële producten. De tekst, veelal spreektaal, bestaat uit zo'n vier regels per spread. Het taalgebruik is vrij formeel en geforceerd en soms ronduit slordig 'Ik wil best ook wel zo'n mooie kleren dragen', zegt Bumba. Het beeld van China is weinig verrassend: pandaberen, met stokjes eten, vliegeren. Er versch…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje (2001) en Aliceke (2005). Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in productie bracht.

Voor televisie bedacht hij eerder al De grote boze wolf show, die te zien was op Ketnet.

De grote boze wolf show en Bumba werden allebei bekroond met de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor beste jeugdprogramma én laureaat van de Kinderkast-televisieprijzen in Nederland en de Prix de jeunesse in Frankrijk.

Meer bekende poppen van zijn hand komen voor in De (v)liegende doos (van Bart Peeters),…Lees verder op Wikipedia