Boek
Nederlands

Bumba in Australië

Jan Maillard (auteur)

Bumba in Australië

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba gaat naar Australië om op te treden in het circus van Walulu. Daar oefenen ze met een boemerang, maar ineens vliegt die weg. Wat als de boomarang niet terugkeert? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Clowns, Australië
Titel
Bumba in Australië
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789462774896 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante kartonboek met twee afgeronde hoeken zijn clowntje Bumba en zijn vriendjes uitgenodigd voor een optreden in het circus van Walulu, helemaal in Australië. Walulu zelf heeft een leuk nummer met een boemerang. Als Tumbi de boemerang even wegwerpt, keert hij niet meer terug. Ze starten een zoektocht, zullen ze hem nog voor de voorstelling terugvinden? Dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en gladde pagina's. Op de kleurrijke computeranimaties met zwartomlijnde figuren en voorwerpen is veel te zien, maar ze ogen erg druk. Op elke bladzijde is een vrij kwetsbaar, dunkartonnen flapje aanwezig, waarachter een figuur of voorwerp verstopt is. Bumba en zijn vriendjes kennen veel peuters van televisie, theater en vele commerciële producten. De tekst, veelal spreektaal, bestaat uit zo'n vier regels per spread. Het taalgebruik is soms wat geforceerd, en het is jammer dat van Australië een ietwat stereotiep beeld wordt gegeven. Er zijn ook deeltj…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje (2001) en Aliceke (2005). Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in productie bracht.

Voor televisie bedacht hij eerder al De grote boze wolf show, die te zien was op Ketnet.

De grote boze wolf show en Bumba werden allebei bekroond met de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor beste jeugdprogramma én laureaat van de Kinderkast-televisieprijzen in Nederland en de Prix de jeunesse in Frankrijk.

Meer bekende poppen van zijn hand komen voor in De (v)liegende doos (van Bart Peeters),…Lees verder op Wikipedia