Boek
Nederlands

Bumba in Australië

Jan Maillard (auteur)

Bumba in Australië

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba gaat naar Australië om op te treden in het circus van Walulu. Daar oefenen ze met een boemerang, maar ineens vliegt die weg. Wat als de boomarang niet terugkeert? Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Clowns, Australië
Titel
Bumba in Australië
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789462774896 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante kartonboek met twee afgeronde hoeken zijn clowntje Bumba en zijn vriendjes uitgenodigd voor een optreden in het circus van Walulu, helemaal in Australië. Walulu zelf heeft een leuk nummer met een boemerang. Als Tumbi de boemerang even wegwerpt, keert hij niet meer terug. Ze starten een zoektocht, zullen ze hem nog voor de voorstelling terugvinden? Dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en gladde pagina's. Op de kleurrijke computeranimaties met zwartomlijnde figuren en voorwerpen is veel te zien, maar ze ogen erg druk. Op elke bladzijde is een vrij kwetsbaar, dunkartonnen flapje aanwezig, waarachter een figuur of voorwerp verstopt is. Bumba en zijn vriendjes kennen veel peuters van televisie, theater en vele commerciële producten. De tekst, veelal spreektaal, bestaat uit zo'n vier regels per spread. Het taalgebruik is soms wat geforceerd, en het is jammer dat van Australië een ietwat stereotiep beeld wordt gegeven. Er zijn ook deeltj…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia