Boek
Nederlands

De wereld van Ingela

Ingela P. Arrhenius (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
De wereld van Ingela
×
De wereld van Ingela De wereld van Ingela
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het knuffeldoekje, het kussen, het lammetje en het kusje zijn allemaal zacht. Welke dingen prikken? En welke dingen stinken, zijn nat of horen bij thuis? Groot formaat aanwijsprentenboek met illustraties in retrostijl in zachte, frisse kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Extra onderwerp
prentenboeken, Boekbaby's
Titel
De wereld van Ingela
Auteur
Ingela P. Arrhenius
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'encyclopetit : plus de 200 mots illustrés pour les petites personnes dès 1 an
Uitgever
[Haarlem]: Gottmer, © 2019
[18] p. : ill.
ISBN
9789025771898 (hardback)

Besprekingen

Royaal formaat (35 cm) aanwijsprentenboek met sterk glanzend, gewatteerd omslag, wat een luxe uitstraling geeft. De thematische indeling is origineel: per één of twee pagina’s zijn er afbeeeldingen te zien, benoemd (met lidwoord), rond een beleving of een gevoel. Bijvoorbeeld ‘Alles zacht!’, ‘Alles prikt!’, ‘Alles ruikt lekker!’ of ‘Alles stinkt!’. De duidelijke, gestileerde illustraties zijn uitgevoerd in zachte, frisse kleuren. Ook de achtergrond van de glanzend hardkartonnen pagina’s zijn in kleur uitgevoerd. De talloze afbeeldingen, gemiddeld zo'n vijftien per pagina, zijn herkenbaar uit de directe omgeving van dreumesen en peuters. De naam staat er in een kleine, sierlijke aaneengeschreven lettertype naast. De illustratrice/ontwerpster maakte al vele geslaagde boeken voor deze doelgroep. Ook dit is weer een fijne uitgave om interactief mee bezig te zijn met peuters vanaf ca. 2 jaar.

De wereld van Ingela

‘De wereld van Ingela, de eerste encyclopedie voor kleintjes met meer dan 200 geïllustreerde woordjes’ is een groot prentenboek voor kinderen onder zes jaar. Bij elk thema worden verschillende herkenbare prenten door elkaar op één of twee pagina’s van het boek weergegeven. De thema’s zijn herkenbaar, maar ook origineel. Zo bekijken we onder andere ‘alles zacht!’, maar ook ‘alles prikt!’ en ‘alles stinkt!’.Het is een leuk boek om de woordenschat van je peuter of kleuter uit te breiden. Er worden woorden afgebeeld die de eigenschap van de categorie vertonen. De barbecue is bijvoorbeeld warm. Er worden ook woorden afgebeeld die iets met de categorie te maken hebben. De dromedaris leeft in de woestijn en daar is het warm.Het boek zit bovendien boordevol humor. Ingela geeft met een knipoog verschillende herkenbare, maar ook originele voorbeelden weer per thema. Ga met je peuter of kleuter op zoek naar de verschrikkelijke sneeuwman, de punker met het…Lees verder