Boek
Nederlands

Ontsnapt! : theaterlezen over toen

Ineke Kraijo (auteur), Marlies Verhelst (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ruim twinig korte verhalen en enkele moppen over onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Ze gaan o.a. over de Romeinse soldaten en een ontsnapping in een boekenkist. Om samen met twee tot vier personen voor te dragen, waarbij ieder zijn eigen tekst of rol heeft. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Ontsnapt! : theaterlezen over toen
Auteur
Ineke Kraijo Marlies Verhelst
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Dordrecht: De Inktvis, 2020
124 p. : ill.
Verschijningsdatum
10-05-2020
ISBN
9789075689945 (hardback)

Besprekingen

Deel uit de serie 'Applaus voor jou! : theaterlezen'* met verschillende onderwerpen. Qua thema, de geschiedenis van Nederland, sluit dit deel goed aan bij de Kinderboekenweek 2020 'En toen'. In het boek staan twintig verhalen (te herkennen aan een bruine balk bovenin) en tien moppen (gele balk) om voor te dragen door twee tot vijf personen. De verhalen spelen zich af in verschillende perioden in de geschiedenis, tussen 11.000 voor Chr.- (over jagers en boeren) en 1958 na Chr. (de eerste tv-programma's). Bij elk verhaal is een blokje met informatie opgenomen over de historische context. Op www.leesletters.nl staat informatie over de bij dit boek ontwikkelde geschiedeniscanon met 30 vensters, met links naar filmpjes enz. Overzichtelijke bladspiegel met een ruime interlinie, korte zinnen en veel kleurrijke illustraties. Bevat een tijdbalk bij elk verhaal. Naast een inleiding zijn er drie pagina’s met tips voor het theaterlezen. Het is de bedoeling dat de lezers zich goed voorbereiden en …Lees verder

Over Ineke Kraijo

CC BY 3.0 - Foto van/door Ineke Kraijo

Ineke Kraijo (Hardinxveld-Giessendam, 17 november 1974) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en historische (jeugd)romans. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen.

Biografie

Kraijo was als advocaat werkzaam, voornamelijk binnen de sociale advocatuur. Ze werd voor haar dertigste door een chronische ziekte, dysautonomie, gedwongen te stoppen met dit werk. Ze volgde diverse cursussen, eerst psychologie en vervolgens kinderverhalen schrijven, en besloot schrijfster te worden.

In 2009 verscheen haar eerste boek: De verdwenen soapster. Anno 2020 heeft ze 32 boeken gepubliceerd. De schrijfster werkt in verschillende genres en voor een brede doelgroep, van peuters tot volwassenen. Meerdere boeken van Kraijo sleepten een prijs of nominatie in de wacht.

De schrijfster publiceert bij verschillende uitgevers, ze schrijft voor tijdschriften en werkt mee aan taalmethodes. Daarnaast is ze schoolschrijver op een scho…Lees verder op Wikipedia