Persoonlijk relaas van de bekende journalist en voetbalcriticus over zijn moeder die dementeert.
Titel
Ma
Auteur
Hugo Borst
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
4:23
Oorspr. uitgever
Lebowski
Aantekening
Gebaseerd op columns die eerder zijn verschenen in AD Magazine Nederlandse stem Stem: Man

Andere formaten:

Besprekingen

De bekende schrijver, columnist en journalist (1962) beschrijft zijn ervaringen met zijn sinds enkele jaren dementerende moeder. Eerst woonde ze nog in haar eigen flatje, later ging zij naar een verpleeghuis. Raak en herkenbaar bespreekt hij in columnachtige stukken wat hij meemaakt, ziet en denkt. Hij beschrijft daarbij bijvoorbeeld ook – eerlijk en in open taal – eigen jeugd- en jongemannenherinneringen. Dit maakt de weg vrij – ook voor de lezer – voor een even open en tegelijk respectvolle bespreking van verpleeghuisaangelegenheden die normaal achter gesloten deuren lijken te moeten blijven. Dit alles geeft het boek een nuchtere natuurlijkheid, die soms ontroert of geestig is. Dit geïllustreerde boek – dat in meerdere media al direct na verschijnen ruime aandacht kreeg – geeft in woorden en beelden aan wat er zoal kan gebeuren met zeer betrokkenen hoofdrolspelers in het ingrijpende proces dat dementeren heet. Een prachtig portret van zoon en moeder.

Over Hugo Borst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Hugo Borst (Rotterdam, 15 juni 1962) is een Nederlands schrijver, redacteur, radiopresentator, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus.

Carrière

Borst rondde de Mavo af en trad per 1 januari 1985 in dienst bij Voetbal International. Na ruim zes jaar vertrok hij samen met Leo Verheul naar Panorama, maar bleef actief in de voetbalwereld. Borst heeft nooit betaald voetbal gespeeld. Wel voetbalt hij bij de Rotterdamse zaalvoetbalvereniging Wakker in Alles (WIA4). Vanaf september 2010 zond de VPRO een zesdelige documentaire uit over het vriendenteam, getiteld WIA4.

Borst is (voetbal)columnist en stadschroniqueur van het Algemeen Dagblad. Hij heeft ook een wekelijkse rubriek op de website Unibet.com, waar hij tips geeft aan gokkers over wedstrijden in de eredivisie. Voor Esquire schrijft hij columns over seks, liefde en de misverstanden tussen mannen en vrouwen…Lees verder op Wikipedia