Boek
Nederlands

IJzer

Holly Black (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
+1
IJzer
×
IJzer IJzer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Kaye verklaart de liefde aan de koning, die haar op een onmogelijke queeste stuurt. Verslagen besluit ze naar huis te gaan en de waarheid te vertellen aan haar moeder. Kan ze het opnemen tegen een heel koninkrijk? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
IJzer
Auteur
Holly Black 1971-
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ironside
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
300 p.
ISBN
9789022595503 (hardback)

Besprekingen

Een young-adult fantasyroman over Faeries: sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. In het rijk van de Faeries is het moment van Roibens kroning aangebroken. Kaye verklaart haar liefde aan de koning, en hij stuurt haar op een onmogelijke queeste. Verslagen besluit Kaye naar huis te gaan en haar moeder te vertellen dat ze een wisselkind is dat jaren geleden is omgeruild voor Ellens menselijke dochter. Kan een enkele pixie het opnemen tegen een heel koninkrijk en Ellens échte dochter uit Faerie halen? Meeslepend geschreven. Dit boek is het slotdeel van de ‘Faerie-trilogie’. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Holly Black

Holly Black (West Long Branch, New Jersey, 10 november 1971) is een Amerikaanse schrijfster en redactrice die vooral bekend is om haar fictie voor kinderen en jongeren. Haar meest recente werk is de New York Times bestseller Folk of the Air serie. Ze is ook bekend om The Spiderwick Chronicles, een serie kinderfantasieboeken die ze samen met schrijver en illustrator Tony DiTerlizzi maakte, en haar debuut trilogie van young adult romans die officieel de Modern Faerie Tales heten. Black heeft een Eisner Award, een Lodestar Award, een Award, een Nebula Award, en een Newbery onderscheiding gewonnen.

Vroeg leven en opleiding

Black werd geboren in West Long Branch, New Jersey in 1971, en tijdens haar jonge jaren woonde haar familie in een "vervallen Victoriaans huis." Black studeerde af met een B.A. in Engels aan Het college van New Jersey in 1994. Ze werkte als productieredacteur voor medische tijdschriften, waaronder T…Lees verder op Wikipedia