Boek
Nederlands

Ik zag twee beren woordjes leren

+1
Ik zag twee beren woordjes leren
×
Ik zag twee beren woordjes leren Ik zag twee beren woordjes leren

Ik zag twee beren woordjes leren

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kleintje Beer en Buurbeertje verkennen samen o.a. de tuin, speeltuin, de het strand en de dierentuin. Wie weet hoe alles heet? Groot vierkant zoek-en aanwijsboek met grote zachtgekleurde kijkplaten met ruim 400 woordjes. Ook voor NT2 met iets oudere kinderen te gebruiken. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Ik zag twee beren woordjes leren
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
[22] p. : ill.
ISBN
9789025879525 (hardback)

Besprekingen

Zoek- en aanwijsboek van royaal vierkant formaat, uitgevoerd met een glanzende gewatteerde omslag en dunne, eveneens glanzend dunkartonnen pagina’s. Per spread toont een grote overzichtsplaat een ruimte in huis of in de directe omgeving, bijvoorbeeld de woonkamer, de keuken, de tuin, de speeltuin, rond het tankstation of de markt. Aan weerszijden van de platen staan losse, zonder lidwoord benoemde afbeeldingen, waarvan de meeste zijn terug te vinden op de grote plaat. De dierentuin op de achterste schutbladen heeft geen plaat, alleen losse, benoemde dieren. Op de volle, gedetailleerde illustraties in zachte kleuren is veel te zien, kun je kinderen zoekopdrachtjes geven en er samen over praten. De illustrator maakte al vele, succesvolle prentenboeken, dit is zijn eerste aanwijsboek. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar, ook geschikt voor (iets oudere) anderstaligen om Nederlands te leren.

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia