Boek
Nederlands

Kerst in de Tovertuin

+1
Kerst in de Tovertuin
×
Kerst in de Tovertuin Kerst in de Tovertuin

Kerst in de Tovertuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Woezel en Pip mogen in het kerstbomenbos een boom vragen of hij hun kerstboom wil zijn. Daar lachen de grote bomen hen uit. Maar een klein, krom boompje wil wel graag mee. Prentenboekje met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Kerst in de Tovertuin
Auteur
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Leopold, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789025871437 (hardback)

Besprekingen

Het is kerst en Woezel en Pip willen met alle vriendjes rond de kerstboom zingen. Alleen er is geen kerstboom. Dus gaan ze naar het bos om een mooie boom uit te zoeken. Maar alle kerstbomen voelen zich te belangrijk om met twee kleine hondjes mee te gaan. Alleen een klein, misvormd boompje wil wel kerstboom zijn. Het boompje wordt versierd en krijgt een schuurtje ter bescherming, want ze heeft het koud. Klein formaat prentenboek in de reeks rond de populaire hondjes Woezel en Pip. Vrij veel tekst in een speels lettertype. Alle figuren, ook dieren, bomen en planten, hebben menselijke trekken. Vrolijke prenten, waarbij het wel bevreemdt dat (op de eerste tekening) tijdens Kerstmis de tulpen bloeien. Om voor te lezen in de kersttijd aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Guusje Nederhorst

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door RTL 4

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst (Amsterdam, 4 februari 1969 – Den Haag, 29 januari 2004) was een Nederlands actrice en zangeres.

Biografie

Nadat Nederhorst haar middelbare school (achtereenvolgens mavo, havo en atheneum) had doorlopen werd zij vooral bekend met haar rol als Roos Alberts-de Jager (1992 t/m 2001) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door de hits Alles of niets, Lange nacht, Goeie dingen, Druppels en 1999X. Er kwam ook een album uit en een videoband. Na drie jaar werd de groep opgeheven. Daarna heeft ze nog diverse kleinere rollen gespeeld, onder meer in de soap Onderweg naar morgen en de series All Stars en Bon bini beach.

In 1998 trouwde Nederhorst …Lees verder op Wikipedia