Boek
Nederlands

Hoeveel?

+1
Hoeveel?
×
Hoeveel? Hoeveel?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Eendje heeft één knuffel, maar die is zo groot dat het meer dan genoeg is!. Hondje heeft er twee, die altijd meelopen, en koala heeft er drie. En Tim heeft er wel tien! Vierkant, hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde illustraties om tot tien te leren tellen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Knuffels, Tellen
Titel
Hoeveel?
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[20] p. : ill.
ISBN
9789044843231 (hardback)

Besprekingen

Eendje heeft één knuffel, maar wel een enorm grote, hondje heeft er twee, koala drie en zo gaat het door tot en met Tim die er tien heeft. Knuffeldieren in alle soorten en maten komen voorbij. De ‘eigenaren’, ook dieren, zien er eveneens knuffelig uit. Behalve een knuffelparade, biedt deze hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoekjes ook het leren tellen van één tot tien. Het betreffende aantal knuffels is steeds ook in cijfers weergegeven, met uitzondering van de tien. De royale, sprekende en kleurige illustraties lopen over twee pagina’s. De eenvoudige tekst in groot lettertype heeft geen interpunctie of hoofdletters. De auteur/illustrator maakte al vele succesvolle prentenboeken voor de jongste doelgroep. Ook dit is weer een goed op de doelgroep afgestemde uitgave. Voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max