Dvd
Nederlands

Nachtwacht : de dag van de bloedmaan

Gert-Jan Booy (regisseur), Giovanni Kemper (acteur), Celine Verbeeck (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vladimir, Wilko en Keelin komen terecht in het rijk der weerwolven. Tijdens de bloedmaan moet de Nachtwacht het opnemen tegen een krachtig monster. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Nachtwacht : de dag van de bloedmaan
Regisseur
Gert-Jan Booy
Acteur
Giovanni Kemper Celine Verbeeck Louis Thyssen Guga Baul Sven De Ridder Nora Gharib Peter Van de Velde
Uniforme titel
Nachtwacht : de dag van de bloedmaan
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
ca. 100 minuten
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht Nederlands gesproken
EAN
5051083176378

Besprekingen

De nieuwste film van Nachtwacht eindelijk op DVD! Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko's vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko's zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. Vanaf circa 10 jaar.

Over Gert-Jan Booy

Gert-Jan Booy (Amersfoort, 17 december 1967) is een Nederlands film- en televisieregisseur. Hij regisseert vooral films en series in de genres mystery, fantasy en thriller, en in het verleden ook soaps.

Biografie

Booy bracht zijn kindertijd en jeugdjaren door in Heerenveen. Na het behalen van zijn vwo-diploma aan de Rijks Scholen Gemeenschap verhuisde hij naar Amstelveen om te studeren in Amsterdam. Hier ontstonden levenslange vriendschappen, waaronder met Johan Nijenhuis (filmregisseur en -producent) en Peter Verzendaal (fotograaf en cameraman). In 1991 studeerde Booy af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Na vijftien jaar bij Endemol aan soaps te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar het Belgische productiehuis Studio 100 om programma's in andere genres te kunnen maken. Tot 2023 was hij regisseur en scenario-adviseur bij verschillende jeugdseries, waaronder Galaxy Park, Ghost Rockers, Nachtwacht en GameKeepers…Lees verder op Wikipedia