Boek
Nederlands

Weet je nog een spelletje?

Geronimo Stilton (auteur), Juliëtte Rosenkamp (bewerker), Elena Mora (medewerker)
Eerste leesboekje met een kort verhaal en veel spelletjes, ideaal om mee op reis te nemen.
Onderwerp
Reizen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Weet je nog een spelletje?
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Juliëtte Rosenkamp
Medewerker
Elena Mora Sara Barosi
Illustrator
Paolo De Capite Christian Aliprandi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il libro : Valigetta Giochi da Viaggio
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
122 p. : ill.
ISBN
9789464291926 (hardback)

Besprekingen

Een boek voor op reis: een vakantieverhaal en vrolijke spelletjes om onderweg te spelen, zoals ‘Wie lacht is af!’, ’Super Mega Bingo!’ en ‘Kop of munt’. Opgewekt geschreven met duidelijke uitleg. Met vrolijke gekleurde illustraties. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke, schreefloze letters, en de visuele effecten in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte zijn minder extreem dan in de andere boeken uit de Geronimo Stiltonserie. Deze aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. AVI-niveau M4. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Geronimo Stilton'. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties