Boek
Nederlands

Het nog grotere Fiep kijkboek

Fiep Westendorp (auteur)
+1
Het nog grotere Fiep kijkboek
×
Het nog grotere Fiep kijkboek Het nog grotere Fiep kijkboek

Het nog grotere Fiep kijkboek

Fiep Westendorp (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kijk en ontdek hoe mooi en groot de wereld is.
Op de boerderij, in de stad, in het park of gewoon thuis, overal is van alles te zien. En zelfs heel gewone dingen worden bijzonder als ze getekend zijn door Fiep Westendorp. Een prachtig prentenboek, om opnieuw eindeloos samen in te kijken. Van alle Fiep-boeken is het grote kijkboek de meest populaire, die door vele kleine handjes is gegaan.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Het nog grotere Fiep kijkboek
Auteur
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, copyright 2020
[64] p. : ill.
ISBN
9789021422565 (hardback)

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia