Strip
Nederlands

De arena

Fabien Vehlmann (scenarist), Gazzotti (illustrator)
In de reeks:
Alleen; 8
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Dodji, Leïla, Yvan, Camille en Terry zijn nog maar net ontsnapt uit de Rode Zone of ze worden gevangengenomen door vreemde soldaten met een tattoo van een grote 6 in hun hals. De vijf worden naar Neosalem gebracht, een oude stad met een prachtige Romeinse arena. Ze moeten er een reeks schijnbaar klassieke proeven doorstaan. Maar die draaien al snel uit op totale waanzin. Bovendien denken de leider
Titel
De arena
Scenarist
Fabien Vehlmann
Illustrator
Gazzotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les arènes
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 2013
56 p. : ill.
ISBN
9789031432790 (paperback)

Besprekingen

De bijzondere stripserie 'Alleen' wordt steeds ingewikkelder. Het wordt onderhand een beetje duidelijk dat de kinderen uit de voorgaande delen in een andere dimensie leven. Ze zijn eigenlijk dood, maar na hun dood leven ze in een wereld waarin alleen kinderen zijn. Een soort parallelle wereld. De groep kinderen waarmee het verhaal is begonnen in het eerste deel, is ontsnapt uit een steeds dieper wegzakkend deel van een stad (zie het vorige deel, 'Diep in de put', 2012)*. Ze komen terecht in een samenleving die erg fascistisch aandoet. Er bestaan families met nummers en als je tot de achtste familie behoort, ben je een soort slaaf. Door allerlei proeven worden de hoofdpersonen geselecteerd. Het verhaal is behoorlijk bizar, maar tevens enorm fascinerend. Door de complexiteit van het verhaal richt de serie zich steeds meer op een wat ouder lezerspubliek. Fantastisch getekend en heel goed verteld. Ieder deel nodigt weer uit tot het lezen van de vorige delen.

Over Fabien Vehlmann

Fabien Vehlmann (Mont de Marsan, 30 januari 1972) is een Frans stripscenarist.

Carrière

Zijn doorbraak kwam er in 1998 met de reeks Green Manor, getekend door Denis Bodart. Daarnaast schreef hij korte scenario's voor onder andere Maltaite, Clarke, Deth en Benoit Feroumont. Met die laatste maakte hij ook de reeks Wondertown. Heer der dolende zielen schreef hij voor Matthieu Bonhomme. Vanaf 2003 maakte hij de sciencefiction reeks Ian met tekenaar Ralph Meyer. Met tekenaar Bruno Gazzotti maakte hij vanaf 2006 de fantastische jeugdreeks Alleen. Fabien Vehlmann werkte ook samen met Kerascoët (Mooi duister, Voyage en Satanie) en met tekenaar Jason (L'île aux cent mille morts). Hij mocht de stripreeks Robbedoes en Kwabbernoot overnemen, samen met tekenaar Yoann.

Bekroningen

Vehlmann won samen met Gwe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties