Boek
Nederlands
Maak kennis met de beestjes in de tuin. Wijs jij ze eens aan? Zie je de vlinder, spin, regenworm, slak, bij en mier? En het lieveheersbeestje? Prentenboek met tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Natuur, Dieren, Insecten
Titel
In de tuin
Auteur
Erik van Os Elle Van Lieshout
Illustrator
Marieke ten Berge
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789025775865 (hardback)

Besprekingen

Zomaar zeven beestjes die de meeste peuters al kennen, om te ontdekken in de tuin. De vlinder, een spinnetje, een vette regenworm, een slak, het lieveheersbeestje, de bij en een mier. Op elke spread wordt met kleine tekstjes op rijm en tekeningen meer verteld over de insecten. De zangerige rijmpjes zijn vol alliteratie: de vlinder wiegewiegt wat op een blaadje… en vliegevliegt naar de zon. Samen met de speelse zwart-wit, zacht ingekleurde tekeningen, die goed op de tekst zijn afgestemd, leer je de beestjes te herkennen en te benoemen. Het mooi openvallende kartonboekje met ronde hoeken is solide en zacht in de hand. Het boekje is het eerste deel in een nieuwe serie peuterboekjes over de natuur. Eerder verscheen 'Dag beestjes'* met andere illustraties en insteek, maar met dezelfde beestjes en iets verschillende tekstrijmpjes. Leerzame, leuke uitgave om te leren kijken, tellen en aanwijzen. Hardkartonnen prentenboek in oblong formaat. Vanaf ca. 2 jaar.

Hé, beestjes! in de tuin

Zeven kleine kriebelbeestjes komen aan bod in dit kartonnen boekje. Er wordt één diertje per dubbele bladzijde besproken. De vlinder start en vliegt naar de zon, de spin spint een web, de pier verdwijnt in het zand en verder zijn er ook nog de slakken, het lieveheersbeestje, de bijen en de mieren die een plaatsje krijgen in het boek.De omslag van het boekje is een ware uitnodiging om het vast te pakken. En een tweede pluspunt is de zachtheid van het boekje dat je niet verwacht. De kaft vormt geen kille gladheid, maar een zacht, warm en aangename voelen. Zowel de tekst als de zwart-witillustraties zijn helemaal afgestemd op een zeer jong publiek. De zwarte illustraties worden per blad aangevuld met één andere kleur, meestal rood of geel. Ze vormen een heel opgewekt en zomers geheel. De tekst is op rijm en is zo geschreven dat je het heel vrolijk en met veel intonatie kan voorlezen en zelfs interactief kan werken met je kind. Soms is het wel een beetje overdreven (…Lees verder

Suggesties