Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje]

Eric Carle (auteur)
+1
Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje]
×
Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje] Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje]

Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje]

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Rupsje Nooitgenoeg wakker wordt, ziet hij de zon. Hij is dol op bladeren en fruit. Hij eet zich door een appel en twee peren heen. Dan verschijnen de maan en de sterren. Welterusten, Rupsje! Oblong stoffen boekje met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Rupsen
Titel
Rupsje Nooitgenoeg [stoffen boekje]
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar [cloth book]
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
[8] p. : ill.
ISBN
9789025769963

Besprekingen

Dit zachte stoffen babyboekje bevat acht illustraties afkomstig uit het wereldberoemde prentenboek 'Rupsje Nooitgenoeg' van Eric Carle, over het rupsje dat maar eet en eet tot zijn honger gestild is en hij zich verpopt tot een vlinder. In dit boekje staat op elke pagina een illustratie tegen een witte achtergrond: stukken fruit met een hapje eruit, de rups, de zon en maan, alles in de heldere kleuren en kenmerkende stijl van collages van kleurrijke, beschilderde stukjes papier. Voorop staat tevens een vilten zon met geborduurde stralen, en het hoofd van Rupsje Nooitgenoeg steekt als een bolletje uit het boekje, uitgevoerd in zacht pluche. De verschillende texturen maken het een aantrekkelijk voelboekje voor de allerkleinsten. De stoffen pagina's zijn rechthoekig, gevuld met zachte fiberfill en in de rug aan elkaar genaaid. Bij elke illustratie staat de naam van het voorwerp (blaadje, peer, rups, maan, zon) en soms ook een kort zinnetje als 'Wakker worden, Rupsje!'. Het boekje is wasba…Lees verder

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia