Boek
Nederlands

Eric Carle's grote dierenboek

Eric Carle (auteur)
+1
Eric Carle's grote dierenboek
×
Eric Carle's grote dierenboek Eric Carle's grote dierenboek

Eric Carle's grote dierenboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wist je dat een luipaard soms wel 20 uur per dag slaapt? En dat de toekan de langste snavel heeft van alle vogels? Ontdek welke dieren in acht leefgebieden als de oceaan en het bos leven. Met veel collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Eric Carle's grote dierenboek
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eric Carle's book of amazing animals
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
69 p. : ill.
ISBN
9789025775308 (hardback)

Besprekingen

In 1967 begon Eric Carle zijn carrière als illustrator van ‘Beertje Bruin, wat zie je daar?’ Eric, die zelf ook schreef, gebruikte in zijn boeken een kleurrijke techniek van verschillende stukjes papier die hij overschilderde, uitknipte en samenstelde. Deze fantasierijke afbeeldingen stal de harten van vele kinderen en hun ouders, mede door hun eenvoud en ongedwongenheid. Zijn bekendste werk is 'Rupsje Nooitgenoeg'. In het grote rijk geïllustreerde dierenboek (29 cm) komen meer dan 180 diersoorten voor, verdeeld over acht leefgebieden. Dit zijn o.a. het regenwoud, de oceaan, in het bos en dieren om ons heen. Bij elk leefgebied hoort een inleidende tekst, gevolgd door afwisselend pagina's met illustraties van dierensoorten met de benaming (op een witte achtergrond) en een grote illustratie met een leuk weetje in een vlotte tekst. De teksten bevatten soms een moeilijk begrip, die om uitleg vraagt. De tekst is van Eric zelf, hij overleed in mei 2021, maar van de uitgever. Hij werd sterk …Lees verder

Eric Carle's grote dierenboek

Een mooie presentatie van 180 dieren over de hele wereld. Deze documentatie richt zich tot jonge kinderen vanaf 4 jaar en ouder. De selectie van dieren zijn zowel gekende als minder gekende dieren. Verscheidene namen hoort het jonge kind voor het eerst en dat kan hen aangenaam verrassen, zoals bladsnijdersmieren of barracuda … De ordening is mooi gegroepeerd in aparte hoofdstukjes, naargelang de omgeving waarin de dieren vertoeven, zoals het regenwoud, de oceaan of dieren om ons heen. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met één grote prent over een dier, daarbij krijg je een korte uitleg over een bijzonder kenmerk. Op de andere bladzijde zijn dan enkele andere dieren te zien die bij die soort horen. De vertelstijl is speels en humoristisch, zoals bij de narwal de eenhoorn van de zee”.

De presentatie is net goed, een mooi aanbod, niet te druk. Het prikkelt de nieuwsgierigheid door ook minder gekende dieren voor te stellen, zoals de dwergmeerval. Sommige dieren zijn dan …Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia