Boek
Nederlands

Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek
×
Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek

Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje is aan het vliegeren, speelt op het strand en laat haar speelgoed zien. Vierkant, plastic, tekstloos badboekje met eenvoudige kleurenillustraties, waarvan enkele delen van kleur veranderen door contact met water. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Spelen
Titel
Nijntje tovert kleuren : een magisch badboek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2018
[8] p. : ill.
ISBN
9789056476984 (hardback)

Besprekingen

Vierkant, plastic babybadboekje zonder tekst, waarvan bepaalde witte delen van de afbeeldingen kleur krijgen door aanraking met water. Op de tekeningen staat Nijntje in verschillende spelsituaties: ze is aan het vliegeren, speelt op het strand en is omringd door allerlei speelgoed. Het boekje is uitgevoerd in de bekende Brunastijl, met eenvoudige illustratie in felle kleuren, geplaatst tegen egale achtergronden in oranje, geel en blauw. De opkomende kleuren zijn iets minder fel, en zorgen voor een magische ervaring. De pagina’s hebben afgeronde hoeken en zijn opgevuld met zacht foam. Aantrekkelijk badboekje met frisse tekeningen. Een leuke eerste kennismaking met Nijntje. Vanaf ca. 6 maanden.

Nijntje tovert kleuren

'Nijntje tovert kleuren' is een badboekje en daarmee ook eerder badspeelgoed dan een goed boek. Dat vind ik op zich niet zo erg. De allerkleinsten mogen wat mij betreft op eender welke manier warm gemaakt worden om later zelf boekjes te lezen. Het boek is ook duidelijk voor hen gemaakt. Dat merk je wel aan de eenvoudige tekeningen. De eerste pagina gaat over vliegers, de tweede over schelpjes en de derde en tevens ook laatste pagina over speelgoed.Wat bijzonder is, is dat het boek zichzelf gaat inkleuren eens het in aanraking komt met iets vochtig. Toch is het veranderen van kleur op zich niet zo’n heel bijzonder gegeven voor een eenjarige die zich nog verbaast over veel minder. Bovendien is het ook erg moeilijk om dit gegeven duidelijk te maken aan zo’n kleintje die nog veel herhaling nodig heeft om iets te begrijpen. Eens het boek een beetje nat is geworden, verkleurt het onmiddellijk en het neemt lange tijd in beslag vooraleer het weer droog is en dus weer wit…Lees verder

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs (A.W.) Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstena…Lees verder op Wikipedia