Boek
Nederlands

Mijn eerste kerstmis

Dick Bruna (illustrator)
+1
Mijn eerste kerstmis
×
Mijn eerste kerstmis Mijn eerste kerstmis

Mijn eerste kerstmis

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De engel zegt tegen de herders: Ga kijken in de stal, want daar is een kindje geboren dat Jezus heet. Handzaam hardkartonnen prentenboek met een navertelling van het kerstverhaal, gestileerde illustraties in enkele kleuren en uitsnijdingen. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.
Onderwerp
Kerstmis (Bijbel)
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Mijn eerste kerstmis
Illustrator
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2019
[14] p. : ill.
ISBN
9789056478131 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek in handzaam formaat en met twee afgeronde hoeken, waarin het Bijbelverhaal over het ontstaan van het kerstfeest in eenvoudige bewoordingen is naverteld. Door middel van uitsnijdingen in het voorplat en de daarop volgende bladzijden ontstaat een kijkdooseffect. De illustraties zijn ontleend aan Bruna’s beroemde en vele malen herdrukte prentenboek ‘Kerstmis’* (1963), met gestileerde tekeningen in enkele kleuren (blauw, oranjebruin, geel en groen). Ook de tekst is teruggebracht tot de essentie van het verhaal, waarin herders een licht zien en van een engel horen dat het kindje Jezus geboren is: ‘Er is een kindje geboren dat Jezus heet. Hij zal iedereen gelukkig maken. Ga maar kijken.’ Ook drie wijze koningen komen naar de stal. Een fijne, speels uitgevoerde eerste kennismaking voor de allerkleinsten met het kerstverhaal. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te w…Lees verder op Wikipedia