Boek
Nederlands

De tuin van Nijntje

Dick Bruna (auteur)
+1
De tuin van Nijntje
×
De tuin van Nijntje De tuin van Nijntje

De tuin van Nijntje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Nijntje krijgt een stukje tuin en gaat daar aan het werk. Prentenboekje met eenvoudige, zwart omlijnde illustraties in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tuinieren
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De tuin van Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Editie
Speciale uitgave
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789056479022 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboekje waarin nijntje aan de slag gaat in haar moestuin: eerst de grond omspitten, dan harken, zaadjes zaaien, de plantjes water geven en tot slot de groenten oogsten. Wat zou nijntje in haar tuin hebben gezaaid?‘de tuin van nijntje’ bestaat uit eenvoudige zinnen op rijm en bevat eenvoudige tekeningen in heldere kleuren.Dick Bruna (1927-2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia