Boek
Nederlands

In bad met Nijntje

Dick Bruna (auteur)

In bad met Nijntje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje speelt met een ballon, met een vlieger en een teddybeer. Plastic tekstloos prentenboekje in de vorm van Nijntje met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 maanden.
Titel
In bad met Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis, 2014
[8] p. : ill.
ISBN
9789056475956

Besprekingen

Nijntje speelt met een ballon, een vlieger en een beertje. Op de ene pagina staat een losse oranje ballon, op de andere is Nijntje met die ballon te zien. Dat geldt ook voor de blauwe vlieger met gele strikjes aan de staart en het gele teddybeertje. Nijntje heeft steeds een andere kleur jurkje aan. De tekeningen zijn in de bekende stijl van Dick Bruna: eenvoudige, vrijstaande, zwartomlijnde kleurenillustraties op een witte achtergrond. Op de voorkant van het kleine tekstloze badboekje staat een lijntekening van Nijntjes gezicht en oren. Het boekje zelf heeft ook die vorm. De vier plastic bladzijden zijn gevuld met foam en mogen nat worden. Door de ronde vorm en het zachte materiaal voelen de pagina’s prettig aan. Vrolijk badboekje met frisse tekeningen; een leuke kennismaking met Nijntje. Vanaf ca. 6 maanden.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs (A.W.) Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstena…Lees verder op Wikipedia