Een moeder met haar zoontje op weg naar school en werk heeft haast en toetert naar een trage chauffeur voor haar. Dat had ze beter niet kunnen doen, want de maniakale man besluit haar een lesje te leren.
Titel
Unhinged
Regisseur
Derrick Borte
Acteur
Russell Crowe Caren Pistorius
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
90 min.
Aantekening
Taal: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461877482

Besprekingen

Amerikaanse thriller (2020) van Derrick Borte (The Joneses) met Russell Crowe (Les Misérables, Gladiator, Robin Hood), Caren Pistorius (Slow west) en Gabriel Bateman (Playmobil: the movie). Een vrouw is met haar zoontje op weg naar school en werk en heeft haast. Bij een verkeerslicht toetert ze naar een vreemde man. Dat had ze beter niet kunnen doen, want de man wordt razend en wil haar een lesje te leren. Een kat-en-muisspel volgt, waarbij haar leven en dat van haar geliefden gevaar lopen. Beoordeling IMDb: 6,0. Bart van der Put (Parool 29-7-’20): ‘nare film waarin misogyne denkbeelden benzine voor de plotmotor worden (...) Vorig jaar bewerkte Lodewijk Crijns een vergelijkbaar verkeersrampscenario in Bumperkleef tot een op alle fronten superieur staaltje genrecinema. Bortes rammelbak kan meteen naar de schroothoop.’ André Waardenburg (NRC 28-7-’20): ‘volbloed horror met overacterende Russell Crowe’ met ‘een aantal weinig subtiele, gruwelijke scènes’ (2 sterren). Berend-Jan Bockting (…Lees verder

Over Derrick Borte

Derrick Stacey Borte (Frankfurt am Main, 7 december 1967) is een in Duitsland geboren Amerikaanse filmmaker die bekend staat om de tragikomedie The Joneses (2009), die hij schreef, regisseerde en produceerde. De film was zijn regiedebuut.

Levensloop

Borte werd geboren in de Duitse stad Frankfurt am Main, als zoon van Donald en Susan Borte. Op jonge leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia. Borte verhuisde later naar Virginia Beach, waar hij in 1985 afstudeerde aan de First Colonial High School. Hij studeerde af aan de Old Dominion University (ODU) met een Bachelor of Fine Arts in de schilderkunst en verhuisde in 1991 naar Los Angeles, waar hij zijn werk begon te verkopen in een vooraanstaande kunstgalerie. Hij deed ook grafisch ontwerp voor surfbedrijven zoals Billabong, Gotcha en Rip Curl.

In 1992 verhuisde Borte terug naar het oosten, naar New York, waar hij naar de Parsons…Lees verder op Wikipedia