Boek
Nederlands

Bora : katoenen knisperboekje

Deborah Van de Leijgraaf (illustrator)
+1
Bora : katoenen knisperboekje
×
Bora : katoenen knisperboekje Bora : katoenen knisperboekje

Bora : katoenen knisperboekje

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je het egeltje, de schildpad, het vosje met zijn gieter en de beer met zijn grappige hoed? Vierkant, tekstloos, stoffen prentenboekje van gerecyled katoen met eenvoudige tekeningen in vrolijke, contrastrijke kleuren. Met een knisperlement in alle pagina’s. Vanaf ca. 6 maanden.
Onderwerp
Dieren
Titel
Bora : katoenen knisperboekje
Illustrator
Deborah Van de Leijgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2020
[8] p. : ill.
ISBN
9789021679952 (paperback)

Besprekingen

Dit stoffen knisperboekje over dieren maakt deel uit van een nieuwe serie baby- en peuterboeken die samen een doorgaande leeslijn vormen: van stoffen babyboekjes in zwart-wit, via een boekje met een houten bijtring*, tot en met kartonboekjes. In de illustraties staan herkenbare dieren centraal. In dit tekstloze boekje met acht knisperende pagina's staan afbeeldingen van een egel, schildpad, vogel (en wormpje), muis, vos, koalabeer, tijger en een bruine beer. Elk dier staat tegen een gedecoreerde achtergrond, waarin de gekleurde elementen herhaald worden (rond de egel staan bijvoorbeeld bloemetjes). De aangeklede dieren met vriendelijke snuiten zijn gestileerd weergegeven, maar blijven goed herkenbaar. Een speels, vrolijk uitgevoerd boekje dat milieuvriendelijk geproduceerd is. Bij de serie zijn ook andere producten gemaakt, zoals kaarten, een puzzel en knuffels. Voor baby's vanaf ca. 6 maanden.

Bora - knisperboekje

Een egel, een vogeltje, een muis, een vos, een luiaard, ... deze en andere dieren vind je in dit katoenen knisperboekje. Dieren die je bij ons dagelijks tegenkomt dus, maar ook exotische. Eén dier per blad, met grote kleurvlakken, tegen een witte achtergrond met bijhorend motiefje, bv. bloemetjes bij de vos die een gieter in de hand heeft.Dit boekje is onderdeel van een volledige babylijn: zes boekjes, maar ook puzzels, postkaarten, bamboe bekers, knuffels, tot zelfs stof en behang. Alles is zo eerlijk en milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd. De illustraties zijn fris, kleurrijk en eigentijds, maar wel een tikkeltje te braaf naar mijn smaak en niet altijd even geslaagd, zoals de hond op de back cover. Niet elk dier is ook even herkenbaar, maar dat zal een baby die gewoon wil sabbelen worst wezen natuurlijk. Het materiaal dat als vulling gebruikt is knispert zo hard dat het hopelijk geen baby’s afschrikt.