Dvd
Engels
Het verhaal over het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai die een aanslag van de Taliban overleefde en sindsdien opkomt voor het recht van onderwijs voor meisjes.
Titel
He named me Malala
Regisseur
Davis Guggenheim
Componist
Thomas Newman 1955-
Naar het werk van
Malala Yousafzai
Taal
Engels
Uitgever
20th Century Fox Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 84 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op het boek I am Malala
EAN
8712626071297
mooov

Besprekingen

Documentaire van de Amerikaan Davis Guggenheim (Waiting for superman; An inconvenient truth) over de Pakistaanse Malala Yousafzai. In 2012 werd Malala neergeschoten door de Taliban omdat ze als meisje naar school ging en daar actie voor voerde. Zij was toen 15 jaar. Guggenheim vertelt het verhaal van Malala en haar familie in Pakistan, haar toespraak voor de Verenigde Naties, de uitreiking van de Nobelprijs (2014), maar ook haar leven als gewoon meisje met haar ouders en broertjes en op school in Groot-Brittannië. Floortje Smit (Volkskrant 5-11-'15) geeft 3 sterren: 'Het is onmogelijk niet onder de indruk te zijn van Malala en haar miraculeuze opstanding. Dit alles maakt Malala wel menselijker, maar nog niet het doodgewone meisje dat ze zegt te zijn. (...) Maar He Named Me Malala is wel inspirerend, activerend en hoopgevend. En wat meer moet en kun je verlangen van een documentaire over haar? Moet je iconen eigenlijk wel menselijk willen maken?' Genomineerd voor een BAFTA en een Annie.

Over Davis Guggenheim

CC BY 2.0 - Foto van/door Joi Ito

Philip Davis Guggenheim (St. Louis, 3 november 1963) is een Amerikaans tv- en filmregisseur en -producent. Hij is de enige filmregisseur die drie verschillende documentaires in de top 100 van financieel meest succesvolle documentaires op zijn naam heeft staan: An Inconvenient Truth uit 2006, It Might Get Loud uit 2008 en Waiting for Superman uit 2010.

Hiernaast heeft hij Barack Obama's biografische film geregisseerd, die getoond werd op de Democratische Nationale Conventie; Obama's infomercial die op 29 oktober 2008 werd uitgezonden op tv, en The Road We've Traveled uit 2012, een korte film van 17 minuten over de president.

Zijn documentaire over de band U2, From the Sky Down, opende het Toronto International Film Festival in 2011.

Lees verder op Wikipedia