Dvd
Engels

Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald

David Yates (regisseur), Eddie Redmayne (acteur), Katherine Waterston (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De duistere magi͏̈er Grindelwald is ontsnapt. Overal ter wereld probeert hij volgelingen te rekruteren. Maar zijn zij wel op de hoogte van zijn echte plannen: puurbloed tovenaars laten heersen over niet-magische wezens? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Fabeldieren, Magie
Titel
Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald
Regisseur
David Yates
Acteur
Eddie Redmayne Katherine Waterston Dan Fogler Alison Sudol 1984- Ezra Miller Zoë Kravitz Jude Law Johnny Depp 1963-
Naar het werk van
J.K. Rowling
Componist
James Newton Howard 1951-
Uniforme titel
Fantastic beasts : the crimes of Grindelwald
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
128 minuten
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, audiodescriptie in het Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888246344

Besprekingen

De filmserie ‘Fantastic beasts’ is geïnspireerd op de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling, die ook de filmscenario’s schrijft. De serie zal uit vijf delen bestaan en wordt geregisseerd door David Yates, die vier Potter-films maakte. In het eerste deel, ‘Fantastic beasts and where to find them’* heeft de Britse magi-zoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne) ervoor gezorgd dat de Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) gevangen wordt gezet door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Nu weet Grindelwald te ontsnappen en begint volgelingen te verzamelen voor zijn plan: puurbloed tovenaars zullen heersen over de niet-magische wezens. Het verhaal speelt in 1927 in onder meer Londen en Parijs en is voor niet-kenners van het Potter-universum lastig te volgen. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) ziet een ‘overdaad aan ingewikkelde subplots’, maar ook een charmante hoofdpersoon en een prachtige uitvoering. Marco Weijers (Telegraaf 15-11-’19): …Lees verder

Over David Yates

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Yates (St. Helens (Merseyside), 1963) is een Britse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn films gaan onder andere over het typische leven in zijn geboortestreek, maar ook bijvoorbeeld over problemen met betrekking tot de integratie van immigranten.

Yates is wereldwijd vooral bekend door zijn regie van de vijfde en zesde Harry Potter-film. Yates werd eveneens gevraagd voor de regie van de laatste twee films, de verfilming van Harry Potter and the Deathly Hallows part I en part II. Het eerste deel hiervan verscheen op 17 november 2010 in de zalen, het tweede in juli 2011. Na het grote succes van de Harry Potter-films werd in november 2016 bekend dat Yates de volledige serie Fantastic Beasts and Where to Find Them mocht gaan regisseren. De serie zal bestaan uit 5 films waarvan de eerste uitkwam op 17 november 2016. De serie speelt zich af in de wereld van Harry Potter, enkele decennia voordat de normale Harry Potter-serie begon.

Lees verder op Wikipedia